Choose your preferred language

Resurse

Educatie intre egali

Manual si tutoriale

Asigurarea calitatii

Alte resurse

 

ARGUMENTARE

Participanții vor ști cum să includă în situații de zi cu zi egalitatea, diversitatea și incluziunea.

OBIECTIVE

Obiectivul acestui exercițiu este promovarea acțiunilor sociale care sunt legate în mod explicit sau implicit de atitudini și practici de anti-discriminare.

CERINȚE

  • conexiune la internet;
  • video proiector și ecran;
  • foi de hârtie, markere.

DESCRIERE

  1. Facilitatorul va începe o discuție pregătitoare cu participanții și le va cere să își amintească și să împărtășească celorlalți câteva impresii și experiențe personale. Ele trebuie să fie legate de subiectul egalității, diversității și incluziunii și ar putea fi bazate pe sentimente pozitive sau negative.
  2. După o scurtă discuție cu participanții pe această temă, va fi proiectat un videoclip. Videoclip-ul va oferi o perspectivă și un suport vizual adecvat pentru organizarea unei mese rotunde despre anti-discriminare.
  3. În această ultimă parte, încercați să colectați idei practice cu privire la acțiuni sociale care ar putea fi realizate în comunitățile participanților, pentru a consolida coeziunea dintre oameni.

LINK CĂTRE VIDEO

https://youtu.be/C-uyB5I6WnQ

 

SUBIECTE DE DISCUȚIE (DEBRIEFING ȘI EVALUARE)

  • A fost dificil să identifici experiențe personale legate de subiectele prezentate? Cum te-ai simțit împărtășind cu întregul grup?
  • Cum te-ai simțit urmărind videoclip-ul?
  • Ai observat situația din videoclip întâmplându-se și în comunitatea ta?
  • A fost dificil să te gândești la acțiunile sociale pe care ai vrea să le faci în comunitatea ta?


 

 

 


 

Acest proiect a fost co-finantat de programul ERASMUS+ al comisiei Europene   

Co-founded by the Eramsus+ Programme of the European Union

Suportul Comisiei Europene pentru realizarea acestei publicații nu constituie o asumare a continuțului acesteia, care reflectă doar opiniile autorilor, și Comisia nu poate fi răspunzatoare pentru nici o utilizare a informațiilor prezentate aici. 

 


Creative Commons LicenceConținutul acestui website este pus la dispoziție sub o licență  Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional (CC BY-NC-SA 4.0).